Факултет Музичке уметности

мр Љубомир Михаиловић

ванредни професор за ужу уметничку област Виолина

Љубомир Михаиловић(1962.) дипломирао је у класи професора Рајка Дојчиновића на Факултету музичке уметности у Београду. Магистарске студије је завршио на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Дејана Михаиловића. Усавршавао се и у класи професора Игора Озима на „Hochshule fur Music“ у Келну.

Концертну каријеру започиње са 8 година када је одржао први солистички концерт. Добио је више првих награда на такмичењима у Србији и у бившој Југославији. На међународном такмичењу „Јарослав Коцијан“ у Чешкој освојио је другу награду. Одржао је бројне реситале и наступао као солиста са бројним домаћим и страним симфонијским ,оркестрима (Београдском филхармонијом, Загребачком филхармонијом, Оркестром Радио и ТВ Београд, оркестром војске Југославије, Оркестром из Осијека, оркестром Факултета музичке уметности, Националним оркестром Перуа). Био је и концерт-мајстор Београдсог камерног оркестра „Синфонијета“.

Од 1994. до сада, свирао је, као солиста и концерт-мајстор са Келнским Камерним Ансамблом преко 400 концерата широм Немачке, Француске, Шпаније и Швајцарске. Наступао је још у Грчкој, Аустрији, Перуу, Русији, Аргентини, Чилеу, Уругвају, Португалији и Израелу. Као солиста са камерним оркестром „Мајстори гудачи“снимио је ЦД „Четири годишња доба Антонија Вивалдија у издању МДМ из Келна. Љубомир Михаиловић је ванредни професор на Факултету музичке уметности у Београду.