Факултет Музичке уметности

Факултет музичке уметности, у другом уписном року, објављује конкурс за упис до 5 студената који ће се финансирати из буџета и до 6 самофинансирајућих студената, на следећим студијским програмима, односно модулима:

Студијски програм Извођачке уметности, модул Чембало:1 самофинансирајући студент

Студијски програм Науке о музичкој уметности, модул Музикологија1 студент који ће се финансирати из буџета и 2 самофинансирајућа студента

Студијски програм Науке о музичкој уметности, модул Етномузикологија и етнокореологија: до 4 студента који ће се финансирати из буџета

Студијски програм Науке о музичкој уметности, модул Музичка теоријадо 3 самофинансирајућа студента

У периоду од 18. јула до 14. августа 2022. године, Факултет музичке уметности ће бити отворен од 10 до 14 часова, сваког радног дана.
Током овог периода биће дозвољено свирање на Факултету.
Суботом и недељом Факултет ће бити затворен.

Кандидати који су положили испит за проверу склоности и способности и налазе се до броја предвиђеног за упис на факултет на упис у прву годину Основних академских студија 2022/23. године долазе према следећем распореду:

Уторак 12.07.2022.

САТНИЦА УПИСА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ
9.30–11.00 Композиција, Дириговање и Соло певање
11.00–12.00 Гудачки инструменти
12.30–14.30 Клавир
14.30-15.30 Џез – сви модули

 

Среда 13.07.2022.

САТНИЦА УПИСА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ
09.30–10.30 Музикологија,  Етномузикологија
10.30–11.30 Дувачки инструменти
12.30–13.00 Полиинструментални
13.00-14.30 Музичка педагогија
14.30-15.30 Музичка теорија

Фондација Добар глас расписала је Конкурс за доделу једнократне стипендије у износу од 1000 евра у динарској противвредности за три млада талентована музичка извођача за 2022. годину, као подршку за професионални развој и усавршавање.
Средства се додељују за следеће категорије:

  • Учествовање у различитим образовним камповима, мајсторским курсевима, летњим и зимским школама у земљи и иностранству;
  • Учествовање на признатим такмичењима и фестивалима у иностранству;
  • Набавка инструмента или неопходне опреме за професионални развој и усавршавање;
  • Подршка у току школовања у иностранству.
У уторак 21. јуна 2022. године у Хрватском народном казалишту у Сплиту са великим успехом изведен је музичко-сценски перформанс The Stranger Within за који је музику компоновао и оркестрирао Предраг Радисављевић, асистент на Катедри за композицију. Поред тога, Предраг је са Тамаром Рајинац су на овом пројекту били ангажовани и као музички продуценти.

Позивају се заинтересовани студенти основних и мастер академских студија свих одсека да се пријаве за учешће на бесплатном предузетничком кампу за студенте музике Музика је ту (Music/ian is Present) који ће се одржати 12-16. септембра 2022 у Новом Саду у оквиру Еразмус+ пројекта ДЕМУСИС.

Током интензивне недеље изабрани студенти ће имати прилику да стекну знања у области музичког предузетништва и усвоје вештине које ће им помоћи да осмисле и реализују своје пројекте усмерене ка друштвеном ангажовању музичара и повећању њихове видљивости у друштву.

Наставу и менторски рад са студентима у кампу држаће професори Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија), са мастер програма Нове публике и иновативна пракса, који дуги низ година са великим успехом реализују овакве програме.

Др Ивана Перковић, редовни професор на Катедри за музикологију ФМУ, учествовала је, на позив организатора, на промоцији књиге Stories about Music in Bosnia and Herzegovinadedicated to Folke Rabe, чије су уреднице Лана Шеховић, Фатима Хаџић, Јасмина Талам и Тамара Карача Бељак. Ово издање објавили су 2022. године Институт за музикологију, Музичка академија Универзитета у Сарајеву и Шведска агенција за извођачке уметности Svenskt visarkiv/Caprice Records

На промоцији која је одржана 16. јуна 2022. године, проф. Перковић се, путем видео линка, обратила учесницима као први говорник.