Факултет Музичке уметности

Драги Студенти,

још једном Вас позивамо да у периоду од 10. до 24. маја 2021. године учествујете на креативној дводневној обуци и вишедневној реализацији друштвено ангажованих музичких пројекта из области музичког предузетништва.

ДЕМУСИС bootcamp из области музичког предузетништва омогућава да у врло кратком временском року развијете вештине значајне за осмишљавање и реализацију музичких пројеката најразноврснијих садржаја.

Од 10. до 24. маја 2021. године кроз инспиративну и продуктивну обуку коју воде професори са Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија) обрађују се технике које су од изузетног значаја за организацију друштвено ангажованих музичких дешавања и акција. Овај пројекат драгоцен је за све профиле музичара јер се формирају тимови унутар којих се деле задаци према афинитетима самих студената (организација, осмишљавање музичког програма, извођење, снимање/документовање дешавања, односи са јавношћу, презентовање и др.)

Студенти свој тренинг почињу 10 и 11. маја 2021. године смерницама које ће им дати професори са Master New Audiences and Innovative Practice програма са Краљевског Конзерваторијума у Хагу (Холандија). Реализацију одабраног музичког пројекта у периоду од 11. до 24. маја 2021. године настављају са нашим професорима/менторима/тренерима који су прошли обуку из музичког предузетнишва.

Студенти ће радом у креативним тимовима добити  смернице о томе како да:

  • подстакну своје предузетничке вештине,
  • усмере уметничке/музичке идеје и замисли,
  • развију технике за остваривање успешних сарадњи,
  • унапреде комуникативне/организационе способности.

 

Циљ је, уз менторство, применити научене технике и у веома кратком року, тимским радом, као резултат осмислити и реализовати друштвено ангажовани мини музички пројекат.

Крајњи рок за пријаве је четвртак 06. мај 2021. године у 18 часова. Пријаве слати на e-mail: jovanovicdragana78@yahoo.com уз Cc: dusankajv@fmu.bg.ac.rs

Нацрт програма обуке можете погледати овде.

Више о предузетничком тренингу и пројекту ДЕМУСИС Еразмус+ програма можете прочитати на сајту пројекта.

Предузетнички камп за студенте „Музика – овде и сада“, мај 2021
Обавештавају се студенти одсека VII/2 и X/4 да ће други рок за тест из предмета Музички облици 4 код доц. др Иване Илић, бити одржан у суботу 8. маја 2021. у периоду од 10 до 11:30 часова.

Отворен је Јавни позив за мобилност наставног и ненаставног особља у сврху извођења наставе и похађања обуке, у оквиру програма Еразмус+ КА103 на универзитетима у Европској унији.

Мобилности ће се реализовати у пролећном семестру академске 2020/21 и јесењем семестру 2021/22. године.

Јавни позив је отворен у периоду од 21. априла  до 10. маја 2021. године.

Више о условима за пријаву и учешће на Јавним позивима доступно је на страници Еразмус+ програм мобилности.

Женски вокални ансамбл Катедре за етномузикологију Традиција Viva и професори те катедре били су гости емисије „Нека песма каже“ која ће бити емитована у уторак, 27. априла у 21 час на РТВ Војводина.
О активностима Катедре говорила је др Мирјана Закић, редовни професор и шеф Катедре за етномузикологију, а о ансамблу др Сања Ранковић, ванредни професор и шеф одсека Катедре за етномузикологију.

Најава емисије може се погледати овде.
Песму „Далеко смо миле, за горама“ у извођењу ансамбла Традиција Viva можете послушати овде.

Учесници се захваљују на реализацији ауторки емисије Наташи Илић Јовановић, Великом тамбурашком оркестру РТВ, фотографкињи Нади Ћато и студенту мастер студија Катедре за етномузикологију Бојану Тренкићу.

Током васкршњих и првомајских празника, од 30. априла до 2. маја 2021. године, Факултет ће бити затворен.

Дана 3. и 4. маја 2021. године, од 9 до 17 часова, Факултет ће бити отворен за вежбање.

Почев од среде, 5. маја 2021. године, Факултет ће радити по уобичајеном радном времену.

Деканат ФМУ

МУЗИКА – ОВДЕ И САДА
ПОЗИВ СТУДЕНТИМА НА ОБУКУ ИЗ ОБЛАСТИ МУЗИЧКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА
МАЈ 2021.

ДЕМУСИС bootcamp из области музичког предузетништва Музика – овде и сада омогућава студентима да у врло кратком временском року развију вештине значајне за осмишљавање и реализацију (друштвено ангажованих) музичких пројеката најразноврснијих садржаја.

Од 10. маја 2021. године кроз инспиративну и продуктивну обуку обрађују се технике које су од значаја за функционисање музичких уметника у различитим друштвеним контекстима.  

Студенти распоређени у креативне тимове добијају смернице о томе како да:

  • подстакну своје предузетничке вештине,
  • усмере уметничке идеје и замисли,
  • развију технике за остваривање успешних сарадњи
  • унапреде комуникативне/организационе способности.

 

Студенти свој тренинг почињу 10 и 11. маја 2021. године смерницама које ће им давати у овој области искусни професори са Master New Audiences and Innovative Practice програма са Краљевског Конзерваторијума у Хагу (Холандија). После два дана рад на идејама настављају са нашим професорима који су прошли обуку за реализацију пројекта из музичког предузетнишва.

Циљ је применити научене технике и у веома кратком року, тимским радом, као резултат  – осмислити и реализовати друштвено ангажовани мини музички пројекат.

Пријаве слати на e-mail: jovanovicdragana78@yahoo.com уз Cc: dusankajv@fmu.bg.ac.rs

Ангажовање професора и студената кроз реализацију друштвено ангажованих музичих пројеката усмерено је ка истраживању различитих аспекта уметничког идентитета у окружењима изван саме образовне институције.

Примери сличних, успешно реализоавних пројеката доступни су на сајту Краљевског конзреваторијума у Хагу.

Додатне информације на тему музичког предузетништва и пројекту Побољшавање дигиталних компетенција и предузетничких вештина код академских музичара у Србији за културно ангажованије друштво – ДЕМУСИС доступне су на вебсајту: www.demusis.ac.rs, Facebook страници Demusis и YouTube каналу DEMUSIS Erasmus

Предузетнички камп за студенте „Музика – овде и сада“, мај 2021

 

Уважене колеге, драги пријатељи и сарадници,

Са великим задовољством вас обавештавамо да је објављена књига „Матерња мелодија Момчила Настасијевића: интердисциплинарне рефлексије”, у издању Факултета музичке уметности у Београду.

Два наставника и 4 студенткиње Факултета музичке уметности добитници су Награде града Београда „Деспот Стефан Лазаревић“ за 2020. годину у више категорија у области уметности.

Рок за пријаву учешћа на скупу у организацији Катедре за музичку теорију посвећеном проф. Мирјани Живковић, под називом У част професорке Мирјане Живковић: композиција, музичка теорија, педагогија, продужен је до 25. априла 2021. године. Позивају се заинтересоване колеге да узму учешћа.

Факултет музичке уметности са великим задовољством обавештава наставнике, студенте и ширу јавност да ће реномирани виолиниста Роман Симовић, концертмајстор Лондонског симфонијског оркестра и гостујући професор на Краљевској академији за музику у Лондону,  од 1. октобра 2021. године бити гостујући професор на студијском програму Извођачке уметности – модул Виолина.