Факултет Музичке уметности

Пријава на конкурс за упис на Основне академске студије за академску 2023/24. годину врши се искључиво online. Документација се шаље у PDF формату, максималне величине 5 мегабајта (сви обрасци морају бити само у једном заједничком PDF документу).

Пријем докумената кандидата који имају обавезу да полажу приступне и/или допунске испите пријављују се 9. јуна 2023. године од 8.00 до 14.00 часова.

Кандидати са завршеном музичком школом и општим образовањем пријављују се 14, 15. и 16. јуна 2023. године од 8.00 часова до 14.00 часова.

Пријава се врши путем линка https://prijemni.fmu.bg.ac.rs/Onlineregistracija искључиво у наведеним терминима.

Кандидати који конкуришу на више студијских програма/модула, приликом прве пријаве обавезно наводе све студијске програме/модуле на које се пријављују.

У случају било какве врсте проблема са пријавом, обратити се са мејла који је коришћен у пријави на следећу адресу: vnenadic@fmu.bg.ac.rs.

Додатне информације у вези са пријавом за пријемне испите на ФМУ можете пронаћи кликом на следећи линк или на страници Пријемни испити.

 

уторак, 23. мај 2023.
ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Факултет музичке уметности Универзитета уметности у Београду организује дан отворених врата у суботу 27. маја 2023. године, од 9 до 16 часова.

Дођите да се упознамо!

Дан отворених врата намењен је кандидатима који желе да се упознају са условима уписа и студирањем на свим студијским програмима, односно модулима на свим нивоима студија на Факултету.
Информатор за упис кандидата у прву годину основних академских студија на Факултету музичке уметности у академској 2023/24. години можете преузети на страници Пријемни испити.

Студенти ФМУ из класе редовног професора др ум. Горана Маринковића добитници су две прве награде на Међународном фестивалу „Исидор Бајић” (V категорија – камерна музика) у Новом Саду, одржаном 13. маја 2023. године.

Камерни ансамбл TRIO CON FUOCO (Марта Милошевић, обоа, Јулија Кришовић, фагот и Михаило Стојчић, клавир) освојио је I награду – 100 поена.

Камерни ансамбл DUVAČKI KVINTET SVRAM (Андријана Горишек, флаута, Софија Деспић, обоа, Марко Даничић, кларинет, Роберт Балинт, фагот и Владан Павићевић, хорна) такође је освојио I награду – 99 поена.

Објављена је задата композиција за полагање испита за проверу склоности и способности на студијском програму Извођачке уметности ‒ модул Клавир (ОАС).

Одлука Катедре за клавир ФМУ

Ноте можете да погледате и преузмете на страници Пријемни испити.

Катедра за музикологију Вас позива да присуствујете додели новоустановљене годишње награде „Весна Микић” за најуспелији рад студента основних академских студија музикологије, јавно презентован или објављен у академској 2021/22. години.

Жири, који је радио у саставу ред. проф. др Драгана Стојановић-Новичић, доц. др Младен Марковић и доц. др Радош Митровић, одлучио је да награду додели Даници Лазовић за рад „Музика Равногорског покрета из Другог светског рата: пројекција идеологије у домену музике”.

Образложење жирија за доделу годишње награде „Весна Микић”

.

Пријава испита за јунски рок почиње 18. 5. 2023. и траје до 29. 5. 2023. године.

У овом испитном року могуће је пријавити испите из непарног и парног модула. Пријава испита се врши електронским путем.

Могуће проблеме приликом пријаве студенти морају да пријаве реферату у периоду предвиђеном за пријаву испита. У случају закашњења са пријавом, студенти су дужни да се јаве Студентској служби и пријаве испит уз надокнаду (1500 динара по пријави).

Обавештавају се студенти са следећег списка да своје дипломе могу да подигну у Студентској служби Факултета, у радно време службе.

Позивамо све уметнице да дају свој допринос формирању прве отворене дигиталне базе (линк ка упитнику) посвећене савременим српским уметницама у оквиру пројекта АРСФИД.

„Историја и идентитет уметнице у српској модерној уметности – креирање извора за научну и уметничку транспозицију – АРСФИД“ је пројекат усмерен на креирање прве дигиталне базе о савременим српским
уметницама.

Пројекат је покренут са идејом да се отворена база користи у уметничке и научне сврхе, те да се тим активностима повећа видљивост српских уметница на уметничкој сцени, у културним програмима, институцијама, образовним курикулумима, образовној политици, као и у научној продукцији.

ХВАЛА ВАМ што доприносите развоју ове идеје! Више о пројекту и бази можете прочитати на интернет страници www.arsfid.edu.rs.

Носилац пројекта – Академија уметности у Новом Саду
Партнери: Факултет музичке уметности Београд и Институт за књижевност и уметност / Институт за књижевност и уметност

Пројекат подржава Фонд за науку Републике Србије – Science Fund of the Republic of Serbia – програм ИДЕНТИТЕТИ