Факултет Музичке уметности

Обавештавају се студенти виолине и виоле да ће у понедељак, 13. фебруара 2023. године у 12.00 часова у соби 10А бити проба и бесплатно задуживање на реверс 10 факултетских виолина и 4 виоле са коферима и гудалима.

Превентивни здравствени прегледи студената који су уписали прву или трећу годину Факултета музичке уметности школске 2022/23. године, обавиће се у просторијама Завода за здравствену заштиту студената Београд, Крунска 57, Превентивни део Службе опште медицине, први спрат, соба 1.10, у периоду од 6. фебруара 2023. године.

Систематски преглед обављају сви студенти, без обзира на начин финансирања. Само студенти старији од 26 година нису су обавези да обаве овај преглед.

Приликом доласка на преглед студенти треба да понесу индекс и оверену здравствену књижицу.

У оквиру осме art+ science манифестације, Центар за промоцију науке објављује позив за предлоге уметничко-истраживачких пројеката. Позив ће бити отворен до 24. фебруара 2023. године.
Позив је отворен и за уметнике и за научне истраживаче, и за појединце и за тимове, а сваки изабрани предлог биће развијан уз подршку тима Центра за промоцију науке. Добродошли су ствараоци из различитих дисциплина који ће критички истраживати тему ширења промена.

Како је замишљен процес рада? Аутори одабраног предлога радиће на развоју идеје и продукцији уметничког рада заједно са сарадницама и сарадницима из научне заједнице и другим актерима који су повезани са темом позива, као и са тимом Центра за промоцију науке, од марта до септембра 2023. године.

Одабрани рад биће представљен на art+science изложби у галерији Подроом, Културног центра Београда, од 5. октобра до 14. новембра ове године.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација објавило је 23. јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија који се укључују у рад акредитованих научноистраживачких организација чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе.
Јавни позив за стипендирање докторанада објављен је 25.01.2023. године и отворен је 30 дана од датума објављивања закључно са 24.02.2023. године.
Критеријуми, упутства, пријаве и остали обрасци могу се преузети на веб-сајту Министарства: www.nitra.gov.rs

Расписан је Jавни позив Универзитета уметности за мобилност студената, наставног и ненаставног особља у оквиру Еразмус+ програма мобилности за школску 2023/24. годину на партнерским универзитетима у програмским земљама (КА131).

Студенти

Јавни позив за мобилност студената у сврху обављања праксе

Јавни позив за мобилност студената у сврху студирања

У организацији Музиколошког друштва Србије, Катедре за музикологију Факултета музичке уметности у Београду и Музичке школе „Др Војислав Вучковић“, 29. децембра 2022. године у Свечаној сали МШ „Др Војислав Вучковић“ одржано је вече посвећено лику и делу Војислава Вучковића (1910–1942). Централни програм овог догађаја изнели су кроз тимски подухват студенти Факултета музичке уметности.

Музиколошко и концертно представљање опуса овог јединственог ствараоца који је у протеклом периоду био изван сфере јавног интересовања уприличено је у форми студентског панела Скица за портрет композитора, музичког писца и рецолуционара Војислава Вучковића, поводом 80 година од његове трагичне смрти (ментори: проф. др Марија Масникоса, доц. др Ивана Миладиновић Прица) у коме су учествовали студенти II, III и IV године музикологије (Ђурђина Грујичић, Дарија Дражовић, Анђела Јовановић, Теодора Илић, Анастазија Јаредић, Теодора Качаревић, Никоја Нејчев, Ђурђица Петровић, Катарина Поповић, Дајана Прерадовић, Дражена Тодоровић), студенти клавира Дора Петковић и Марко Цакић, Београдски оркестар младих којим диригује Вук Волков Поповић, као и Омладински мешовити хор Симонида под управом Јелице Чукарић. Захваљујући великом труду и заједничкој креативној енергији педесетак студената ФМУ, публика је имала прилику да чује занимљив и садржајан приказ Вучковићевог живота и целокупног свестраног стваралачког опуса, као и свежа и храбра читања његових партитура, клавирске збирке Перон, Прве руковети и дела Челик се топи за рецитационих хор и камерни ансамбл.

Реаговање председнице Музиколошког друштва Србије мр Ане Котевске на овај изузетан догађај можете прочитати овде.

У суботу 31. децембра 2022, као и 1, 2, 3, 7. и 8. јануара 2023. године Факултет ће бити затворен.

У периоду од 4–6. јануара 2023. године, Факултет ће бити отворен за вежбање од 9 до 15 часова.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација дана 25. децембра 2022. године расписало је Шести позив за укључење талентованих младих истраживача – студената докторских студија у научноистраживачки рад Научно-истраживачких организација (НИО).