Факултет Музичке уметности

Професори и наставници Катедре за солфеђо и музичку педагогију учествоваће на симпозијуму Музичка педагогија – изазов, инспирација, креација у организацији Музичке академије на Цетињу (Црна Гора) 8-9. априла 2021.

Симпозијум ће отворити др Гордана Каран, редовни професор на Катедри за солфеђо и музичку педагогију и координатор за науку ФМУ, док ће током дводневног скупа своја излагања имати и други наставници и сарадници Катедре и Факултета.

Приступни подаци за праћење симпозијума доступни су овде.

Програм симпозијума Музичка педагогија – изазов, инспирација, креација  доступан је овде.

Библиотека ФМУ са задовољством обавештава студенте и запослене Факултета да је, у периоду  од 1. априла до 1. маја 2021. године, обезбеђен слободан приступ мултимедијалнoj онлајн бази података Music and Dance online.

Ове године је француска издавачка кућа Анима рекордс (Anima Records) која ради у оквиру мреже Опус Артис (Opus Artis) објавила пет компакт-дискова пијанисте Дејана Синадиновића, редовног професора на Катедри за клавир.

Отворени су Јавни позиви мобилност студената  у сврху студирања, односно за мобилност наставног и ненаставног особља у сврху извођења наставе и похађања обуке, у оквиру програма Еразмус+ КА107 на Универзитету у Сарајеву.

Тест из предмета Музички облици за студенте одсека VII/2 и X/4, биће одржан у суботу 10. априла, од 10 до 11.30 часова, у учионици 40.

Пријава испита за априлски испитни рок за студенте мастера студија Примењена истраживања музике – ПРИМА школске 2020/21. године
почиње 29. марта и траје до 2. априла 2021. године.
У овом испитном року могуће је пријавити испите из непарног модула.
Пријава испита врши се електронским путем.
Могуће проблеме приликом пријаве испита студенти морају да пријаве Студентском реферату у периоду превиђеном за пријаву испита.

 

Драган Средојевић, асистент за ужу уметничку област Виолина на Катедри за гудачке инструменте, наступио је 2. фебруара 2021. године у Великој сали московског Конзерваторијума „Чајковски“ на концерту посвећеном ремек-делима камерне музике.
На програму су била дела Боамортијеа, Валентинија, Тартинија, Моцарта, Бетовена, Шуберта, Попера и Шостаковича.