Факултет Музичке уметности

мр Дејана Краварушић-Бајић

виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте
+381 69 19 44 780

Од 2007. уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета Музичке Уметности у Београду. Бави се уметничком сарадњом, камерном музиком и солистичким наступима. Активно учествује у раду гудачке катедре на испитним, концертним и такмичарским наступима студената, у свим референтним салама широм Србије. Као уметнички сарадник учествовала је на курсевима: С. Сретеновића, Тобијаса Штосијека, Марка Косовера (виолончело) и Ирене Графенауер (флаута). Камерно је наступала са бившим и садашњим солистима Београдске филхармоније: М. Ненадовић ( флаута), Маринковићем (фагот), Петровићем (кларинет), Ивановићем (хорна), Буњцем (удараљке) и Сретеновићем (виолончело). Соло наступ са оркестром РТС, диригент Ангел Шурев, у Прокофијевом Трећем Концерту, КНУ Београд.

У Београдској Филхармонији била је ангажована као клавириста када је уметнички директор и диригент био Урош Лајовиц (2000-2002.) Ангажована на гудачком одсеку ФМУ Крагујевац (садашњи ФИЛУМ) 2000 -2001. године. Од 1996 – 2007. била је запослена у МШ Станковић као корепетитор на дувачком и гудачком одсеку. Током студирања сарађивала је на Одсеку за удараљке као демонстратор.

ФМУ Београд : магистрирала и дипломирала клавир у класама А. Шандорова и З. Димитријевић Стошић са оценом десет; средња школа: клавирски и теоретски одсек у класама Злате Малеш и Владимира Јовановића; почела да учи клавир код Душице Митић. Први наступ са оркестром је имала са 12 година а са 16 је уписала ФМУ.

У априлу 2009. била је стипендиста Аустријског бироа за академску размену и сарадњу, која јој је омогућила професионално усавршавање на Институту за Камерну музику и специјалне ансамбле Јозеф Хајдн у Бечу. Усавршавала се на међународним курсевима за пијанисте код професора: Башкирова, Брумберга, Наседкина и Валдме а као успешан студент била је стипендиста Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка. Током школовања добила је 10 првих и других награда на републичким и савезним такмичењима у бившој Југославији.