Факултет Музичке уметности

Антонела Гргин

самостални уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте

Антонела Гргин (1968) је на Факултету музичке уметности у Београду студирала у класи проф. Јасмине Гавриловић а дипломирала на Одсеку за клавир у класи проф. Дејана Синадиновића.Специјалистичке студије из области Камерне музике завршила је у класи проф. Оливере Ђурђевић.

Као сарадник и камерни музичар наступала је на концертима, фестивалима трибинама и такмичењима у престижним концертним дворанама у земљи и иностранству, Македонији, Хрватској, Црној Гори и Мађарској.Учествовала је на музичким фестивалима БЕЛЕФ, НИМУС, НОМУС, Охридски Бисери, а такоће и на бројним концертима у оквиру пројекта Национална концертна сезона и Концертна сезона ФМУ Београд.

Сараћивала је са еминентним уметницима Анте Гргином, Николом Срдићем, Драганом Петровићем, Миланом Милошевићем, Владимиром Урошевицем, Огњеном Поповићем, Вељком Кленковским, Стојаном Кркулеским, Матијасом Милером и др. Често наступа са млађим колегама и студентима. Остварила је трајне снимке за РТС. На 42. Међународном такмичењу Музичке омладине Београда била је ангажована као официјални пијаниста.
На Факултету Музичке уметности у Београду делује од 1999. године, а од 2010. је виши уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте. Добитник је захвалнице ФМУ.