Факултет Музичке уметности

др Росица Бечева

доцент на Одсеку за електронску музику и аудиоинжењеринг Департмана за музику Новог бугарског универзитета из Софије, гостујући професор на студијском програму Примењена истраживања музике

Др Росица Бечева је завршила магистарске студије у области музичке теорије на Државној музичкој академији „Проф. Панчо Владигеров“ у Софији, а специјалистичке студије у области музичке педагогије на Академији за музику и плес у Пловдиву. Докторску тезу на тему методологије рада са електронским инструментом, први у Бугарској одбранила је 2004. године на Новом бугарском универзитету. Њене главне истраживачке и наставне области укључују проблеме интеграције музике и нових компјутерских технологија у настави и анализи музике, аудитивни тренинг и различите музичко-теоријске дисциплине, електронску  и компјутерску музику, те методологију коришћења синтисајзера и интерпретацију електронске музике.
Од 2000. године развија и имплементира сопствену методологију подучавања раду са синтисајзером  у оквиру курсева на НБУ. Учествовала је у развоју курикулума на модулу Компјутерска музика (од 2000). У академској 2009/10 увела је курс Интерпретација електронске музике на основним студијама, а од 2012. организује и води ауторски семинар „Интерпретација електронске музике“ у оквиру сталног семинара „Musical subhorizons” на Департману за музику НБУ. Доцент је и помоћник директора Департмана за музику Новог бугарског универзитета.