Факултет Музичке уметности

мр Владимир Милошевић

редовни професор за ужу уметничку област Клавир

Најистакнутији пианиста своје генерације Владимир Милошевић, завршио је основно и средње музичко образовање у Лесковцу, у Класи проф. Миле Вељковић а затим наставио студије на Факултету музичке уметности у Београду где је дипломирао и магистрирао у класи проф. Невене Поповић. Усавршавао се на пијанистичкој академији “ Incontri col Maestro“ у Имоли (Италија) у класама Лазара Бермана и Мишела Далбертоа и у Паризу на Ecole Normale de la Musique.

Проглашен је уметником у успону за 2013 годину од стране Удружења концертних уметника Њујорка (New York Concert Artists & Associates). Ово признање му је омогућило да наступи са Симфонијским оркестром NYCA у сали Меркин хали у Њујорку, изводећи 1.Клавирски концерт у б-моллу П.И.Чајковског.

Наступао је на фестивалима широм Европе и света: Париз, Лондон, Берлин, Праг, Санкт Петерсбург, Беч, Тел Авив, Милано, Лион, Ница, Казабланка, Маракеш, Порто Алегре, Пелотас.
Као победник конкурса “ Concerti in Villa“ у Вићенци дебитовао у чувеној дворани Carnegie Weill hall у Њујорку. Концертирао је и широм Јужноафричке републике; Кејптаун, Јоханесбург, Дурбан, Блумфонтеин, Порт Елизабет као и у Аустралији; Сиднеј, Канбера и Мелбурн.

Редовно наступа и као камерни музичар у дуу са виолончелистом Драганом Ђорђевићем на фестивалима у Санкт Петерсбургу, Загребу, Љубљани, Котору те разним солистима као што су Стефан Миленковић, Јанош Балинт (флаута), Дејан Гаврић (флаута), Давид Цастро-Балби (виолина), Ериц Црамбес (виолина), Биљана Китановић (виолина). Са француским пијанистима Мишел Далбертоом и Жан Бернар Помиеом и оркестром из Бретање извео је Моцартов троструки клавирски концерт на престижним фестивалима у Рену и Лилу.

Добитник је више престижних награда на конкурсима у Пољској, САД-у, Аустралији, Италији, Француској. Снимао је за радио и ТВ канале у Јапану, Бразилу, Мароку, Канади, Пољској, Израелу итд. Запослен на Факултету музичке уметности у Београду у звању редовног професора.