Факултет Музичке уметности

мр Миомир Симоновић

Шеф Одсека | редовни професор за ужу уметничку област Флаута

Миомир Симоновићје дипломирао и магистрирао на ФМУ у Београду у класи професора Тахира Куленовића. У току школовања освојио је бројне награде на републичким и међународним такмичењима, а добитник је и III награде на 23. Југословенском такмичењу музичких уметника у Загребу 1989. године.

Више пута усавршавао се у летњим школама флауте код проф. Allaina Mariona и Raymonda Guiоta, а у периоду од 1987-1989. године као стипендиста Фондације за научни и уметнички подмладак Србије похађа Конзерваторијум „Hector Berlioz“ у Паризу у класи професора Raymonda Guiota. До сада је одржао преко 50 реситала у Беогаду и многим градовима Србије, али и у Македонији, Француској и Шпанији. Наступао је као солиста са Нишким симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром РТС-а, оркестром Војске Србије и камерним оркестром „Аmorosso“.

Педагошким радом бави се од 1987. год., најпре у Музичкој школи „Јован Бандур“ у Панчеву, а потом у школама „Јосип Славенски“ у Београду и „Живорад Грбић“ у Ваљеву. За време постдипломских студија био је демонстратор у класи проф. Тахира Куленовића. На Факултету музичке уметности у Београду је запослен од 1997. године као асистент, а сада у звању редовног професора за ужу уметничку област Флаута. У његовој класи до сада је дипломирало 35 студената, од којих су неки наставили школовање у иностранству, а остали се баве педагошким радом широм Србије или су чланови оркестра (Оркестар београдске опере, Симфонијски оркестар РТС-а, Оркестар камерне опере„Madlenianum“).

Студенти из класе Миомира Симоновића до сада су на домаћим и међународним такмичењима освојили преко 60 награда.
Миомир Симоновић је стални члан Хора флаута „Београдска сиринга“, са којим је одржао више концертних наступа. Издат је CD са музиком Bacha, Haydnа и Mozarta, затим CD хора „Colegium Musicum“, на којем је као гост наступио у једној од композиција, и CD у оквиру пројекта „Анте Гргин портрет“ издат од стране швајцарске продукције: MAKOPHON/EDITION.