Факултет Музичке уметности

др ум. Теа Димитријевић

Шеф Катедре | ванредни професор за ужу уметничку област Камерна музика (за рад са ансамблима с клавиром)

Теа Димитријевић је рођена у Београду. Дипломирала је и магистрирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду у класи ред. проф. Мирјане Шуица-Бабић, специјализирала камерну музику и дипломирала чембало у класи ред. проф. Милоша Петровића. Докторирала је из области камерне музике у класи ред. проф. Милоша Петровића и ред. проф. Зорице Ћетковић.

Као солиста и камерни музичар концерте је одржала широм Србије као и у Црној Гори, Немачкој, Словенији, Грчкој, Македонији и Аустрији. Наступала је са Београдском Филхармонијом, Ансамблом “Арте“, Гудачима св. Ђорђа, Ансамблом за нову музику, оркестром Camerata Serbica i Нордијско-балканским гудачким оркестром “NORBAL“. Учествовала је на фестивалима “БЕМУС“ и “БЕЛЕФ“ у Београду, “НОМУС“ у Новом Саду, “Будва Град театар“, „Мокрањчеви дани“, “АФЕС“ у Македонији и фестивалу “Охридско лето“. Редован је учесник Међународне трибине композитора. Као стални сарадник Симфонијског оркестра РТС извела је значајна дела светске и домаће литературе, наступајући са познатим диригентима као и солистима и оперским звездама: Мосерат Кабаље, Кири Те Канава, Хозе Карерасом и Пласидом Домингом. Премијерно је изводила многа дела домаћих аутора, поготово за клавирски дуо.

Ради на Факултету музичке уметности у Београду као ванредни професор на Катедри за камерну музику. Аутор је и водитељ емисије „Сусретања“ као и Ноћног програма „Иза виолинског кључа“ Првог програма Радио Београда.