Факултет Музичке уметности

др ум. Оливера Јовановић

ванредни професор за ужу уметничку област Клавир – упоредни предмети
+381 64 11 39 504

Оливера Јовановић је дипломирала у класи проф. Мирјане Шуице- Бабић а магистрирала у класи проф. Нинослава Живковића на Катедри за клавир Факултета музичке уметности у Београду. Добитник је великог броја награда од којих су најзначајније Октобарска награда града Београда (1995.године) и прва награда на међународном такмичењу пијаниста „Петар Коњовић“ (1993.године).

Током двадесет година уметничке каријере, Оливера Јовановић је остварила велики број концерата као солиста и као камерни музичар. Наступала је у свим еминентнијим салама у Београду (Kоларчева задужбина, Београдска Филхармонија, Свечана сала Скупштине града, Кристална сала Дома војске, Атријум народног музеја…), као и у многим градовима у Србији и шире. Наступала је на многим фестивалима, БЕЛЕФ, БЕМУС, трибини композитора. Сарађивала је са бројним музичарима у камерној музици а са највише интересовања за клавирски дуо. Више пута је наступала са оркестром Радио Телевизије Београд и са оркестром Београдске филхармоније као солиста. У клавирском дуу са Мајом Михић је наступила са оркестром Војске Србије.

Оливера Јовановић се 23 године бави педагошким радом. Добитник је захвалнице ФМУ за уметнички и педагошки допринос (2011.године). Члан је жирија на Фестивалима пијанизма у категорији упоредног клавира.