Факултет Музичке уметности

др ум. Неда Хофман-Сретеновић

самостални уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте
+381 60 32 61 398

Студирала је клавир у класи проф. др х.ц. Арба Валдме на Факултету музичке уметности у Београду, где је дипломирала 1999, и на Hochschule für Musik у Келну, где је завршила студије 2002, као стипендиста ДААД (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Магистарске студије завршила је 2004. на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Рите Кинке. Године 2015, докторирала је камерну музику у класи проф. Зорице Ћетковић на Факултету музичке уметности у Београду, на тему ,,Проблеми интерпретације и техничке реализације електроакустичких дела“.

Бави се извођењем савремене музике. Редовно наступа на Међународној трибини композитора, где изводи соло и камерна дела домаћих и страних аутора. Године 2011. основала је Ансамбл за нову музику Градилиште, са којим је од његовог оснивања до данас одржала преко 25 концерата у земљи и иностранству (Литванија, Црна Гора, Хрватска, Израел). Учествовала је и на фестивалу Композитори у првом лицу, одржаном у Београду 2004. године, као и на фестивалима КОМА и Lasciar vibrare..

Током школовања, освојила је прве награде на такмичењима у Новом Саду 1992, Нишу 1993, и Таранту (Италија) 1994. Добитник је специјалне награде за најбоље извођење етиде оп. 10 бр. 5 Ф. Шопена и композиције Сарказми оп. 17 С. Прокофјева, на такмичењу Dunav-Donau-Danube у Новом Саду 1993 године.

Као солиста и камерни музичар (најчешће у дуу са виолончелистом Срђаном Сретеновићем) наступала је у Немачкој, Француској, Италији, Грчкој, Литванији, Македонији, Јужноафричкој републици, Намибији и Боцвани.

Наступала је са Камерним оркестром Гудачи св. Ђорђа, Београдским гудачким оркестром ,,Душан Сковран“, са хором Colegium Musicum и Даринком Матић Маровић. Снимала је са Симфонијским оркестром Радио Београда, као и за ЦД продукцију Музичког информативног центра, продукцију Ансамбла за нову музику Градилиште, и за Музиколошко друштво Србије. Запослена је као виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте ФМУ у Београду.