Факултет Музичке уметности

Предраг Радисављевић

Асистент за ужу уметничку област Снимање музике и музичка режија

Предраг Радисављевић (1993) дипломирао је на Одсеку за композицију, у класи Бранке Поповић, на Факултету музичке уметности у Београду. Основне и мастер студије на Одсеку за хармонику завршио је у класи Миљана Бјелетића на Факултету уметности у Нишу. Тренутно је студент друге године мастер студија Музичка режија, мастер студија Композиције и докторских студија Дигиталних уметности.
Као композитор и оркестратор сарађивао је са Камерним оркестром „Шлезингер“, Симфонијским оркестром Града Ниша, Akkordeonorchester-Unterpfaffenhofen Munchen, Камерним оркестром „Монтенегрини“, Академским оркестром хармоника Града Крагујевца, затим, са Влатком Стефановским, Камерним Триом Anima, Камерним квартетом Ramonda Serbica, Камерним ансамблом Art Family. Као композитор и продуцент је учествовао на многим филмским и позоришним пројектима у оквиру продукција: Књажевско српски театар „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу, Народно позориште у Београду, РТС и ФДУ, Комбанк дворана, Зграда опере у Дохи (Катар), Сава Центар у Београду итд.
Његова дела извођена су у Србији, Шпанији, Катару, Словачкој, Канади, Аустрији, Хрватској, Црној Гори.
Композицију „Лутке од крви“ за соло хармонику, чија је премијера била у Шпанији, издао је Издавачки центар Факултета уметности у Нишу. На интернационалном такмичењу 64th CMA Coupe Mondiale, у Шангају (НР Кина), освојио је 1. место у категорији Јуниор Класика (хармоника). Као композитор део је интернационалног пројекта #synergy у организацији ЦЕБЕФ-а.