Факултет Музичке уметности
понедељак, 19. април 2021.
Наставници и студенти Факултета музичке уметности добитници Награде града Београда за 2020. годину

Два наставника и 4 студенткиње Факултета музичке уметности добитници су Награде града Београда „Деспот Стефан Лазаревић“ за 2020. годину у више категорија у области уметности.

Виолончелиста др ум. Немања Станковић, доцент на Катедри за камерну музику, добитник је награде Награде града Београда за музику и музичко-сценско стваралаштво, за компакт-диск Трагови (2020) у издању Metropolis Music. Више о том остварењу на сајту издавачке куће.

Др ум. Милена Станишић, редовни професор харфе, добитница је, са колегиницом Иваном Пејоском, Специјалног признања за изузетан допринос у реализацији од значаја за град Београд, за организацију инаугурационог концерта прославе Светског дана харфе.

Награда града Београда за стваралаштво младих у области уметности припала је студенткињама ФМУ, чланицама квартета харфи Нас четири: Јани Чубриловић, Јелени Тутић, Ирини Пејоски и Корани Чича-Поткоњак.

Имена добитника саопштена су на Свечаној седници Скупштине града у петак, 16. априла 2021. године у Старом двору, којом је председавао Никола Никодијевић. Седници је присуствовао градоначелник проф. др Зоран Радојичић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, главни урбаниста Марко Стојчић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, члан Градског већа Слободан Шолевић, као и секретар за културу Иван Карл.

Свечано уручење признања биће данас у дворани Сава центра.

Имена свих добитника могу се прочитати на сајту Града Београда.

Факултет музичке уметности с поносом честита Награду града Београда „Деспот Стефан Лазаревић“ за 2020. годину својим наставницима и студентима.

Наставници и студенти ФМУ добитници Награде Града Београда за 2020. годину