Факултет Музичке уметности
четвртак, 24. новембар 2022.
Ивана Перковић генерални секретар Асоцијације европских конзерваторијума

Др Ивана Перковић, редовни професор на Катедри за музикологију ФМУ, изабрана је за генералног секретара Асоцијације европских конзерваторијума – АЕЦ на Годишњој скупштини одржаној у Лиону 12. новембра 2022. Генерални секретар, уз председника и 3 члана Извршног комитета АЕЦ-а, има право гласа у руковођењу овом водећом европском организацијом у области високог музичког образовања.

Асоцијација европских конзерваторијума следеће године обележава 70 година постојања и окупља готово 300 институција високог музичког образовања у Европи и шире. Као водећи глас и заступник сектора, АЕЦ игра важну улогу у обликовању и креирању политика европског високог образовања, истраживања и извођачке праксе у области музике и сектора културе уопште.

Избор Иване Перковић за генералног секретара АЕЦ представља изузетну прилику да се Факултет музичке уметности у Београду и високо музичко образовање наше земље промовишу у европским оквирима, потврђујући високу позицију Факултета музичке уметности у Београду унутар европске стручне заједнице.