Факултет Музичке уметности
Предмет

Услов

Нема

Исход

Тежи се томе да студент досегне највише професионалне и научне стандарде. Студент би требало да оствари оригинални допринос музикологији, уз уважавање научних достигнућа у области музике на глобалном и националном плану. Студент се оспособљава за сарадњу у специјалистичким истраживањима и за руковођење тим истраживањима. Он је оспособљен и за сарадњу и руковођење интердисциплинарним равојним и истраживачким научним тимовима. Студент се оспособљава за припрему и извођење наставе на предметима из области музикологије, музичке теорије и педагогије на универзитетском нивоу.

Циљ

Студент стиче компетенције за самостално бављење научно-истраживачким радом. Развијају се различите способности студента – да проблеме решава уз употребу научних метода и поступака, да уме да одабере одговарајући истраживачки и методолошки приступ, да буде способан за евентуално изналажење нових метода; студент се подстиче да остварује највише стандарде из области наука о музичкој уметности и омогућава му се да стекне компетенције за рад на универзитету.

Садржај теоријске наставе

Докторска дисертација је самостални научни рад студента докторских студија. Докторска дисертација представља оригинални допринос знању и разумевању у оквиру одабраног поља научног истраживања. Она треба да покаже кандидатово високо владање методама научног истраживања и да буде вредна јавне презентације, документована у трајној форми (писани рад), на начин који је разумљив стручњацима у одговарајућој научној области. Дисертација мора да потврди кандидатову способност коришћења и разумевања одговарајућих истраживачких метода и да садржи тумачење теме докторске дисертације у теоријском, историјском и критичком контексту. Обавезна је усмена одбрана докторске дисертације.

Предиспитне обавезе

Опис

Нема предиспитних обавеза

Испитне обавезе

Опис

Бодови

Одбрана докторске дисертације

100

Литература

Формира се у складу са одабраном темом докторске дисертације.