Факултет Музичке уметности
Предмет

Наставници и сарадници на часовима вежби и ДОН

др Здравко Ранисављевић, доцент

Услов

Положени етнокореолошки курсеви са претходних година студија.

Исход

Израда семинарског рада базираног на познавању коришћених библиографских јединица у којем је примењен одговарајући поступак анализе и типологизације етнокореолошких података.

Циљ

Упознавање студената са методологијом рада на писаном тексту из области етнокореологије (коришћење литературе, осмишљавање и писање синопсиса, рад на тексту). Овладавање аналитичким поступцима разматрања етнокореолошких података и њихова типологизација.

Садржај теоријске наставе

Уводни час, упознавање са планом рада и захтевима курса Дефинисање семинарских тема Радна библиографија, синопсис и анализе Радна библиографија, синопсис и анализе Радна библиографија, синопсис и анализе Дискусија о синопсису Дискусија о првој верзији текста Рад на првој верзији текста Рад на првој верзији текста Рад на првој верзији текста Дискусија о финалној верзији текста Рад на финалној верзији текста Рад на финалној верзији текста Дискусија о синопсису презентације Дискусија о презентацији Колоквијум: анализа синопсиса рада и прве верзија текста; Писмени испит: анализа завршне верзије текста; Усмени испит: презентација семинарског рада и његова усмена одбрана

Предиспитне обавезе

Опис

Бодови

Активност у току предавања/консултација

10

Колоквијум-и/верзије текста

30

Испитне обавезе

Опис

Бодови

Писмени испит/завршна верзија текста

30

Усмени испит/презентација

30

Литература

Према одабраној теми семинарског рада.