Факултет Музичке уметности
Предмет

Услов

Одобрење теме пројекта

Исход

Достизање највиших професионалних интерпретативних стандарда. Оспособљеност за сарадњу и руковођење интердисциплинарним равојним и истраживачким уметничким и уметничко-научним тимовима. Оспособљеност за сарадњу у специјалистичким истраживањима и рковођење тим истраживањима. Способност припреме и извођења наставе на уметничким предметима на универзитетском нивоу.

Циљ

Студенти стгичу компетенције за самостално бављење уметничко-истраживачким радом; значајно проширују репертоар најкомплекснијим делима; остварују највише стандарде уметничке интерпретације и стичу компетенције за рад на универзитету

Садржај теоријске наставе

Уметнички пројекат се састоји од јавне презентације – концерта, и писаног рада који представља резултат истраживања везаног за тему уметничког пројекта. Практични део уметничког пројекта - јавни концерт, је вредна оригинална интерпретација уметничког/уметничких дела високог квалитета. Интерпретација треба да покаже кандидатово високо владање одговарајућом уметничком техником и мора бити вредна јавног извођења. Концепција дела, метод рада и стваралачки процес морају бити документовани у трајној репродуктивној форми (обавезан писмени рад од најмање 6000 речи), на начин који је разумљив стручњацима у одговарајућој уметничкој области. Тај писмени рад (теза) мора потврдити кандидатову способност коришћења и разумевање одговарајућих истраживачких метода и дати тумачење докторског уметничког пројекта у теоријском, историјском и критичком контексту. Обавезна је усмена одбрана писаног рада. Уметнички пројект, заједно са писаним радом, представља допринос знању и разумевању у оквиру поља уметничког истраживања.

Предиспитне обавезе

Опис

Нема предиспитних обавеза

Испитне обавезе

Опис

Бодови

Одбрана уметничког пројекта

100

Литература

Формира се у складу са одабраном темом Уметничког пројекта