Факултет Музичке уметности
Предмет

Услов

Нема

Исход

Студенти стичу висок професионални ниво способности за реализацију и изражавање сопствених уметничких концепата, проширују репертоар најкомплекснијим уметничким делима и продубљују знања у области репертоара. - Овладавају свеобухватним знањем репертоара главног предмета, имају дубоко разумевање практичних и теоријских студија и умеју да користе то знање у даљем уметничком развоју. - Стичу способност потпуно самосталног учења и извршавања комплексних задатака, имају критичку самосвест и способни су да иницирају заједничке пројекте, да руководе заједничким пројектима и учествују у тимском раду, договарању и организацији.

Циљ

Студенти стичу способност за достизање највиших стандарда у области извођаштва, као и способност испољавања инвентивности и оригиналности интерпретације. Студенти се оспособљавају за самостално бављење уметничко-истраживачким радом и остварење оригиналних уметничких пројеката. Студијски истраживачки рад је највише у функцији припреме и израде завршног рада – уметничког пројекта у ужој уметничкој области, али обухвата и припрему других предмета на студијском програму. Његова основна улога је вођење и усмеравање студента у примени стечених знања (интерпретативних, теоријских, аналитичких, методолошких) у циљу самосталног: - усавршавања и самоостваривања у изабраном подручју уметничког рада, према склоностима и способностима кандидата; - проучавање могућности и метода за решење задатака уз помоћ литературе или добре уметничке праксе; - проучавање проблема и закључивање о могућим решењима на основу спроведених истраживања и анализа.

Садржај теоријске наставе

Формира се у складу са одабраним програмима сваког појединачног кандидата, његовом сложеношћу и структуром: - може обухватити области једног или више предмета који припадају ужој уметничкој области; - припрема комплексног програма јавне презентације уметничког пројекта.

Предиспитне обавезе

Опис

Нема предиспитних обавеза

Испитне обавезе

Опис

Нема испитних обавеза

Литература

Списак (основне) литературе саставни је део пријаве докторског уметничког пројекта и усваја се заједно са темом пројекта. Литература свих предмета. Разни аутори. Разни издавачи.