Факултет Музичке уметности
Предмет

Услов

Нема

Исход

Студенти стичу способности реализовања сопствених уметничких концепата и стичу способност пуног разумевања различитих композиционих поетика, најзначајнијих савремених музичких дела и теоријске литературе, те умеју да користе то знање у даљем уметничком развоју. Стичу способност потпуно самосталног учења и реализације најкомплекснијих стваралачких захтева, имају критичку самосвест и способни су да иницирају заједничке пројекте, да руководе заједничким пројектима и учествују у тимском раду, договарању и организацији.

Циљ

Студијски истраживачки рад је у функцији припреме и израде докторског уметничког пројекта у области композиције. Његов циљ је да припреми примену стечених аналитичких, методолошких, теоријских и композиционо-техничких знања у функцији остваривања највиших стваралачких домета у области теме докторског уметничког пројекта.

Садржај теоријске наставе

Формира се у складу са темом уметничког пројекта сваког кандидата појединачно а у зависности од сложености и структуре пројекта. Садржајем студијског истраживачког рада обухваћена је и припрема јавне презентације докторског уметничког пројекта.

Предиспитне обавезе

Опис

Нема предиспитних обавеза

Испитне обавезе

Опис

Нема испитних обавеза

Литература

Разни аутори. Списак (основне) литературе саставни је део пријаве докторског уметничког пројекта и усваја се заједно са темом пројекта. Разни издавачи.