Факултет Музичке уметности
Предмет

Наставници и сарадници на часовима вежби и ДОН

ма Лука Игњатовић, ванредни професор

др ум. Иван Илић, доцент

ма Вања Кеврешан, доцент

ма Новак Мијовић, доцент

ма Сава Милетић, доцент

ма Милан Николић, доцент

ма Весна Петковић, доцент

ма Анђелко Ступар, доцент

Услов

Уписана четврта година

Исход

Студенти овладавају практичним вештинама (вештине уметничког изражавања – самостално осмишљавање и реализација сопствених музичких концепата: репертоарским вештинама – искуство у различитим стиловима; самосталног осмишљавања и реализација сопствених музичких концепата. Теоријски исходи учења (засновани на знању) јесу знање и разумевање репертоара и музичког материјала - добро познавање главних репертоарских токова у оквиру главног предмета и делимично познавање специјализованог репертоара. Генерички исходи Концертне праксе обезбеђују развој самосталност (прикупљања, анализе и синтезе информација, критичког развијања идеја и самомотивације. Дискусиони део концертних пракси развија критичку свест и вештину комуникације.

Циљ

Стицање способности за самосталну уметничку делатност и јавно наступање. Развој способности критичког мишљења.

Садржај практичне наставе

Концертне праксе се организују на неколко нивоа. а) Обавезни - Наступи у оквиру класе и преслушавања (два до три у семестру) - Наступи на вечерима Концертне праксе у салама ФМУ (најмање 1 наступ у семестру) б) Обавезни за добијање највише оцене - наступи на аудицијама за учешће у уметничким пројектима - наступи у јавним концертним дворанама у Београду, Србији и иностранаству - наступи на такмичењима у земљи и иностранству в) присуство концертној пракси и активно учешће у дискусији (најмање 3 активна учешћа у семестру)

Предиспитне обавезе

Опис

Бодови

Активност и залагање на настави

20

Критика јавног наступа

20

Присуство на концертној пракси

10

Испитне обавезе

Опис

Бодови

Наступи и преслушавања у оквиру класе

20

Наступи на Концертној пракси

30

Литература

С обзиром на тесну повезаност са главним предметом, литературу представља целокупна литература приказана за предмете Џез бубњеви 1-8, Џез гитара1-8, Џез клавир1-8, Џез контрабас1-8, Џез певање1-8, Џез саксофон 1-8, Џез тромбон 1-8, Џез труба1-8