Факултет Музичке уметности
Предмет

Услов

Нема

Исход

Завршен докторско уметнички пројекат и пратећи писани рад у којима су показани врхунско владање изабраном композиционом техником и медијем у коме је дело остварено, те способност систематизованог и уверљивог писменог и усменог образложења идеје и реализације сопственог уметничког пројекта у контексту релевантних збивања у савременој уметности. Докторски уметнички пројект може бити: а) једно дело у трајању од најмање 20 минута, или б) више дела повезаних јединственом идејом у укупном трајању од најмање 20 минута, и писани рад од најмање 6000 речи.

Циљ

Циљ предмета је оспособљавање студента за компоновање сложеног и вредног уметничког дела (уметничког пројекта) прихваћеног од стране Сената Универзитета уметности, и за израду писаног рада у коме су, на стручно аргументован начин, објашњене поетске основе, методе и начини рада на изради тог уметничког пројекта.

Садржај практичне наставе

Садржај предмета прилагођава се "теми" индивидуалног уметничког пројекта. Стога се, у оквиру рада на остварењу једног докторског уметничког дела, анализирају и критички сагледавају оне уметничке праксе, појединачна остварења, поетике и теоријска разматрања која су од значаја за садржај тог дела. Сем тога, преиспитују се и вреднују поједине фазе рада на изради докторског уметничког пројекта и сукцесивно његови већ остварени сегменти.

Предиспитне обавезе

Опис

Нема предиспитних обавеза

Испитне обавезе

Опис

Бодови

Одбрана докторске дисертације

100

Литература

Литературу чине уметничка дела и теоријска разматрања релевантна за остваривање изабраног уметничког пројекта