Факултет Музичке уметности
понедељак, 30. мај 2022.
Студенткиње Одсека за музикологију ФМУ на Међународном студентском симпозијуму у Сарајеву  

У оквиру Међународног симпозијума студената Одсека за музикологију и етномузикологију Музичке академије Универзитета у Сарајеву који је у онлајн формату одржан 27. маја 2022. године као део манифестације „Дани умјетности УНСА“ (26–28. мај 2022), активно учешће узеле су и студенткиње музикологије са Факултета музичке уметности у Београду: Јована Ђорђевић, Ана Мијаиловић и Дајана Прерадовић.
Програм симпозијума који је повезао учеснике из Београда, Загреба и Сарајева обухватио је широк распон тема проистеклих из аналитичких и интерпретативних музиколошких захвата реализованих у оквиру студијских семинара на курсевима из Историје музике.
Јована Ђорђевић, студенткиња мастер студија музикологије, изложила је рад „Синтеза ликовне и музичке уметности на примеру циклуса слика Соната мора (Jūros Sonata) и симфонијске поеме Море (Jūra) Микалојуса Чурлиониса“, рађен под менторством ред. проф. др Тијане Поповић Млађеновић и доц. др Иване Петковић Лозо, док је Ана Мијаиловић презентовала резултате истраживања у раду под називом „Лексика измаштаних светова: Артикулације и Авантуре Ђерђа Лигетија“, реализованог под менторством ред. проф. др Драгане Стојановић-Новичић. Студенткиња треће године основних студија музикологије Дајана Прерадовић представила се радом „Армида (1686) Лилија и Риналдо (1711) Хендла: Жанровске и стилске разлике у третману истог сижеа“, писаним под менторством ред. проф. др Ане Стефановић.
Презентације наших студенткиња поздрављене су позитивним коментарима учесника Симпозијума.