Факултет Музичке уметности
четвртак, 12. мај 2022.
Конкурс за учешће у радионицама Летње уметничке школе Универзитета уметности

Универзитет уметности у Београду позива студенте да се пријаве на конкурс за учешће у радионицама Летње уметничке школе, која ће се од 9. до 16. јула 2022. године, одржати у Бањој Луци, Босна и Херцеговина.

Тема
Летња уметничка школа је интензивни едукативни програм који настоји да истражи уметнички провокативне културно-историјске и природне амбијенте и да их, користећи се савременим уметничким језиком и алатима, реанимира и учини видљивијим. Бања Лука је град који се издваја својим културно-историјским наслеђем и аутентичним природним  окружењем.Управо из овог разлога смо се определили да тема овогодишње летње уметничке школе Универзитета уметности буде «нАРТур» чиме би се направио спој између природе као инспирације и подстицаја уметничком стваралаштву, у овом случају стваралаштва младих – студената уметничких факултета.

Радионице
1. РАДИОНИЦА КОМПОЗИЦИЈЕ, Предео сликан звуком – soundscape уметност као успостављање и чување звучног идентитета
2. РАДИОНИЦА МУРАЛА, Ток линије
3. ДРАМСКА РАДИОНИЦА, Импро театар
4. РАДИОНИЦА КОМПЛЕТНЕ ГРАФИЧКЕ КОМУНИКАЦИЈЕ, Graphic Design Boot Camp

 Програм радионица, упутство за пријављивања, рокови, потребна документа, као и друге информације у вези са конкурсом, доступни су на сајту Универзитета уметности, на линку: http://www.arts.bg.ac.rs/konkurs-letnja-umetnicka-skola-2022/