Факултет Музичке уметности
четвртак, 13. јануар 2022.
Kонцерт „Sempre е con tutta la forza“ на листи ТОП 5 музичких догађаја за 2021. годину

Уважене колеге, драги пријатељи и сарадници,

Изузетно нам је задовољство и велика нам је част што можемо да Вас обавестимо о једној лепој и, за нашу културно-уметничку заједницу, значајној вести.

Концерт Sempre e con tutta la forza, у организацији Катедре за музикологију Факултета музичке уметности у Београду и Музиколошког друштва Србије – који је поводом обележавања девет деценијa од рођења угледног српског композитора музичког теоретичара, писца и педагога, професора Берислава Поповића одржан у Сали Београдске филхармоније 1. децембра 2021. године – налази се на листи ТОП 5 музичких догађаја за 2021. годину према одлуци НИН-ових критичара (Прегледи године – Изложбе, Музика, Позориште, Серије, Стрип и Филм).

„… Одабрана дела – Гудачки квартет, Варијације за клавир, Игра сенке за дувачки квинтет и Балада за гудаче – окупила су врхунске домаће музичке извођачеˮ, професоре, колеге и алумније Факултета музичке уметности у Београду и Академије уметности у Новом Саду, „и осветлила део изузетно вредног опуса, док је наслов концерта Sempre е con tutta la forza, формулисан тако да слушаоцу сугерише темељне одлике Поповићеве поетике…ˮ.

Организатори концерта Sempre е con tutta la forza, чланови Катедре за музикологију