Факултет Музичке уметности
понедељак, 29. новембар 2021.
Декан ФМУ и руководилац Центра за међународну сарадњу у међуинституционалној посети Музичкој академији на Цетињу

У оквиру Еразмус+ програма мобилности КА107, декан проф. мр Љиљана Несторовска и ванр. проф. др. ум Драгана Јовановић, руководилац Центра за међународну сарадњу ФМУ, посетиле су Музичку академију Универзитета Црне Горе у периоду од 22. до 26. новембра 2021. године.

Том приликом представнице руководства Факултета музичке уметности разговарале су са ректором Универзитета Црне Горе Владимиром Божовићем, проректорима за интернационализацију и науку УЦГ Сањом Пековић и Иреном Оровић, те продеканом за међународну сарадњу Музичке академије УЦГ Татјаном Кркељић. На састанцима било је речи о унапређењу и интензивирању билатералне сарадње у области високог образовања и музичке уметности између две музичке академије.

Током посете, проф. Љиљана Несторовска и ванр. проф. Драгана Јовановић подсетиле су на резултате и домете досадашње сарадње ове две високошколске музичке институције, кроз регионалне и међународне пројекте, те изразиле наду да ће и будућа сарадња „ићи у позитивном правцу и изнедрити напредније облике уметничког стваралаштва.“