Факултет Музичке уметности
20 окт
YouTube: International Harp Festival in Belgrade | среда, 20. октобар 2021. | 18:30 ч

„Дунавске струне“ премијера филма у оквиру XX међународног фестивала харфе „Going Green“

У складу са темом XX Међународног фестивала харфе – Going Green, за публику која није у могућности да прати уживо завршни концерт Фестивала у Коларчевој задужбини следи посебно изненађење – премијера филма Дунавске струне који ће бити приказан пре официјелног музичког програма.
Филм почиње извођењем композиције „Ода Дунаву“ композиторке Драгане Јовановић у интерпретацији квартета харфи студенткиња ФМУ у саставу: Јана Чубриловић, Ирина Пејоска, Корана Чича-Поткоњак и Јелена Тутић. У питању су добитнице Награде града Београда за стваралаштво младих у области уметности за 2020. годину

У филму Дунавске струне наступају чувене уметнице на харфи из подунавских земаља: Србије, Аустрије, Немачке, Хрватске, Бугарске и Украјине. После извођења одабраних композиција свака од уметница обратиће се публици и на свој начин исказати важност подршке лепоти Дунава уз посебан осврт на значај заједничке бриге о овој европској реци.
Филм ће бити доступан на официјелном Јутјуб каналу Фестивала после премијере.

О XX Међународном фестивалу харфе Going Green
У времену све већих и јачих апела у правцу очувања животне средине слоган овогодишњег XX Међународног фестивала харфе Going Green односи се и на шири концепт друштвеног ангажовања – на бригу о животној средини, али и на одговорност појединаца према заједници, као и једних према другима. Иако двадесет година стар, Фестивал харфе остаје из године у годину зелен, млад и нов, прилагођавајући се условима које диктира савремено друштво. Изузетно нам је драго што можемо да се похвалимо да су сви концерти овогодишњег фестивала били посећени и попуњени до последњег места!

Више информација на сајту , Фејсбук страници и Јутјуб каналу Међународног фестивала харфе
Контакт: Марија М. Каран, marija.karan@gmail.com, 064/15-256-15