Факултет Музичке уметности
27 окт
Онлајн (Zoom платформа) | среда, 27. октобар 2021. | 12:00 ч

Дани превенције насиља и узнемиравања: вебинар

Студентски парламенти Факултета музичке уметности и Факултета драмских уметности позивају вас на Дане превенције насиља и узнемиравања.
Циљ ове заједничке иницијативе је информисање успостављања поверења и оснаживање личних и институционалних ресурса за превенцију насиља и узнемиравања у образовним праксама.

Програм вебинара:
12.00 Отварање – Јана Јанићијевић, председница Студентског парламента ФМУ

12.15-12.30 Предавање Проблеми насиља и узнемиравања у образовном контексту:
Одређивање појмова насиља и сексуалног узнемиравања и сродних појмова.
Распрострањеност и последице сексуалног образовања у високошколском образовању
Предавач: др Тања Игњатовић, Аутономни женски центар

12.30-13.00 Радионице / Breakout rooms: Хипотетичке ситуације насиља и узнемиравања у високошколском уметничком образовању. Видови насиља, како их препознати и како реаговати

13.00-13.30 Дискусија групних резултата. Простор да учесници поставе питања

13.30-14.00 Предавање – завршни део: Пријављивање сексуалног узнемиравања на факултетима. Закони и правилници који регулишу забрану. Могући облици превенције и подршке на факултетима

Модераторке:
др Бланка Богуновић, ред. проф.
Дејана Мутавџин, асистенткиња

Приступни линк за вебинар
Мeeting ID: 838 0984 2548
Passcode: 673700

O предавачици:
Тања Игњатовић је основне студије психологије завршила на Филозофском факултету у Београду, а магистрирала и докторирала на Факултету политичких наука у Београду, на теме насиља према женама у интимном партнерском односу и у породици. Радила је у музичким школама „Михаило Вукдраговић“ (Шабац) и „Мокрањац“ (Београд). Од 2001. године ангажована је у Аутономном женском центру у Београду где, поред индивидуалног консултантског рада са женама са искуством насиља, координира програме едукације за стручњаке у институцијама, анализе јавних политика и јавно заговарање. Учествовала је или координирала радне групе за изграду кључних државних докумената јавних политика у области превенције и заштите жена и деце од насиља и дискриминације.