Факултет Музичке уметности
среда, 21. фебруар 2024.
IN.TUNE – европска универзитетска алијанса у области музике и уметности

Иновативни универзитети Европе у музици и уметности – IN.TUNE (2024–2028) је једина европска универзитетска алијанса у области музике и уметности. Алијанса, која је започела са радом 1. јануара 2024. године, уједињује осам универзитета и ствара динамично образовно окружење које студентима, наставницима и особљу помаже да се суоче са савременим изазовима.

Сазнајте више: Истражите како интегришемо јаку уметничку димензију, образовање, истраживање и друштвени ангажман, дејствујући као извор инспирације за академске заједнице Европе и шире.

Конзорцијум алијансе (2024–2028) чине: Норвешка музичка академија (координатор), Краљевски конзерваторијум из Хага, Национални конзерваторијум за музику и плес из Париза, Универзитет за музику и сценске уметности из Беча, Конзерваторијум за музику из Барселоне, Универзитет уметности из Хелскинкија – Сибелијус академија, Национални универзитет за музику из Букурешта и Универзитет уметности у Београду – Факултет музичке уметности.

Група од 19 придружених партнера ће подржати алијансу стручним знањем у области истраживања, друштвеног ангажмана и шире; учествоваће у изградњи платформе за разгранату дисеминацију резултата.

Сарадња ће имати активну улогу у обликовању будућности сектора и наших друштава, суочавајући партнере са образовним, професионалним, друштвеним, технолошким и еколошким изазовима данашњице кроз стварање институционалног окружења окренутог будућности и оснаживању студената и наставника да се у свом креативном раду баве овим приоритетима.

Интернет страница алијансе: www.intune-alliance.eu