Факултет Музичке уметности
четвртак, 29. април 2021.
Позив студентима на реализацију пројекта из области музичког предузетништва

Драги Студенти,

још једном Вас позивамо да у периоду од 10. до 24. маја 2021. године учествујете на креативној дводневној обуци и вишедневној реализацији друштвено ангажованих музичких пројекта из области музичког предузетништва.

ДЕМУСИС bootcamp из области музичког предузетништва омогућава да у врло кратком временском року развијете вештине значајне за осмишљавање и реализацију музичких пројеката најразноврснијих садржаја.

Од 10. до 24. маја 2021. године кроз инспиративну и продуктивну обуку коју воде професори са Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија) обрађују се технике које су од изузетног значаја за организацију друштвено ангажованих музичких дешавања и акција. Овај пројекат драгоцен је за све профиле музичара јер се формирају тимови унутар којих се деле задаци према афинитетима самих студената (организација, осмишљавање музичког програма, извођење, снимање/документовање дешавања, односи са јавношћу, презентовање и др.)

Студенти свој тренинг почињу 10 и 11. маја 2021. године смерницама које ће им дати професори са Master New Audiences and Innovative Practice програма са Краљевског Конзерваторијума у Хагу (Холандија). Реализацију одабраног музичког пројекта у периоду од 11. до 24. маја 2021. године настављају са нашим професорима/менторима/тренерима који су прошли обуку из музичког предузетнишва.

Студенти ће радом у креативним тимовима добити  смернице о томе како да:

  • подстакну своје предузетничке вештине,
  • усмере уметничке/музичке идеје и замисли,
  • развију технике за остваривање успешних сарадњи,
  • унапреде комуникативне/организационе способности.

 

Циљ је, уз менторство, применити научене технике и у веома кратком року, тимским радом, као резултат осмислити и реализовати друштвено ангажовани мини музички пројекат.

Крајњи рок за пријаве је четвртак 06. мај 2021. године у 18 часова. Пријаве слати на e-mail: jovanovicdragana78@yahoo.com уз Cc: dusankajv@fmu.bg.ac.rs

Нацрт програма обуке можете погледати овде.

Више о предузетничком тренингу и пројекту ДЕМУСИС Еразмус+ програма можете прочитати на сајту пројекта.

Предузетнички камп за студенте „Музика – овде и сада“, мај 2021