Факултет Музичке уметности
недеља, 10. октобар 2021.
Позив професорима за реализацију курсева континуираног стручног усавршавања

Завод за унапређење образовања и васпитања (ЗУОВ) објавио је јавни позив за пријаву нових семинара за стручно усавршавање и образовање запослених у области образовања. Позивају се заинтересовани професори да реализују своје курсеве континуираног стручног усавршавања.

Акредитовањe нових курсева у области музичког предузетништва и дигиталних компетенција предвиђено је пројектом „Побољшавање дигиталних компетенција и предузетничких вештина код академских музичара у Србији за културно ангажованије друштво“ ДЕМУСИС (Еразмус+ програма Изградња капацитета у високом образовању). Пројекат је усмерен ка побољшању предузетничких способности академских музичара и развијању вештина коришћења дигиталних технологија. Циљ је увођење напредног курикулума који би омогућио одрживе каријере музичарима нудећи им знање, вештине и разумевање неопходне за самосталан рад и управљање сопственим каријерама.

Крајњи рок за пријављивање нових курсева ЗУОВ-у је 31. октобар 2021. године. Теме курсева требало би да буду усмерене ка кључним пројектним темама развоја предузетничких вештина, дигиталних компетенција и интензивирања улоге музичара у савременом друштву. Неки од општих предлога за курсеве су:

  • реализација онлајн наставе музике (инструмената и теоријских предмета);
  • развој дигиталних вештина (коришћење одређених софтвера, алатки, апликација намењених музичком образовању);
  • развој предузетничких вештина (коришћење друштвених мрежа у презентацији рада, осмишљавање и реализација креативних пројеката уз минимална средства, односи са јавношћу, развој публике, друштвено ангажовани музички пројекти) и др.

Курсеви могу да буду у категорији од 1 дана (8 сати) и 2 дана (16 сати), а сви учесници добијају сертификате. Могуће је пријавити и неки од већ постојећих курсева који се делимично измене и прилагоде садржајно пројектној теми.

Курсеви се пријављују на исти начин као и остали програми Завода за унапређење образовања и васпитања – ЗУОВ:
Поступак пријаве
Упутства и формулари

О свему наведеном заинтерсовани професори се могу детаљно информисати у суботу 16. октобра, у 15 часова, када ће у соби 34 на ФМУ бити одржан ИНФО ДАН посвећен овој теми. Том приликом неопходне информације и одговоре на сва питања пружи ће руководилац Центра за перманентно образовање ФМУ – ред. проф. Дејан Синадиновић.