Факултет Музичке уметности
уторак, 25. октобар 2022.
Отворен позив за учешће на радионицама гостујућих наставника са Краљевског конзерваторијума у Хагу

Позивају се заинтересовани студенти основних и мастер академских студија свих одсека да се пријаве за учешће на бесплатном четвородневном интензивном курсу под вођством гостујућих наставника са Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија) који ће се одржати 7-10. новембра 2022. године на Факултету музичке уметности у Београду у оквиру Еразмус+ пројекта ДЕМУСИС.

Наставу и менторски рад са студентима водиће Феликс Шларман и Елоиза Амарал, наставници Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија), чланови истраживачке групе лектората за уметничка истраживања „Музика, образовање и друштво“, у оквиру којег се годинама са великим успехом реализују слични курсеви.

Број места је ограничен.
Настава ће се одвијати на енглеском језику.

Формулар за пријаву можете попунити овде.
Рок за пријаву је 30. октобар 2022. године.

Током четири дана, у креативним радионицама и кроз рад у малим групама у трајању од 4-6 сати, изабрани студенти ће имати прилику да развијањем својих уметничких компетенција и каријерних вештина истраже односе савремене уметничке праксе, уметничких истраживања и нових професионалних путева за музичаре, као и могућим улогама и одговорностима академских музичара у савременом друштву.

Елоиза Амарал (Heloisa Amaral) је пијаниста, уметник-истраживач и кустос. Члан је дуа Hellqvist/Amaral и ансамбла „neoN“, а сарађивала је и са композиторима попут Џоане Бејли, Сајмоном Стин-Андерсеном, Јоханесом Крајдлером, Филом Ниблоком, Хелмутом Лахенманом, Наташом Барет, Јаном Ст. Вернером, Марином Росенфелд и Кетрин Ламб.
Поред рада као кустос Центра за нову музику Ny Musikk у Ослу и програма Ултима Академије у оквиру Ултима фестивала у Ослу до 2015. године, била је ангажована као саветник истраживачког пројекта „Дефрагментација – кустоство савремене музике“, уз држање радионица о кустоству и техникама давања фидбека за менторе и студенте Летње школе за нову музику у Дармштату, Вишем мастеру за савремену музику у Генту, Орфеус институту и Internationale Ensemble Modern Akademie за савремено музичко извођаштво.
На Краљевском конзерваторијуму у Хагу ангажована је у својству предавача у области уметничких истраживања и кустоским праксама, док такође ради своје докторско истраживања на Универзитету у Лајдену (Холандија).

Феликс Шларман (Felix Schlarmann) је џез бубњар, директор и уметнички директор Jazzfest Amsterdam у оквиру којег је кустос месечног џез серијала. У оквиру свог ангажмана у истраживачкој групи Конзерваторијума ради са студентима у полуформалним групама на остваривању кросовер пројеката сарадње између студената различитих профила.

Сазнајте више о пројекту ДЕМУСИС

Пратите Фејсбук страницу и Јутјуб канал пројекта ДЕМУСИС