Факултет Музичке уметности
понедељак, 8. новембар 2021.
Факултет музичке уметности учествовао на Трећем форуму декана и ректора музичких академија Кине и Централне и Источне Европе

Факултет музичке уметности учествовао је на Трећем форуму декана и ректора музичких академија Кине и Централне и Источне Европе одржаном 4. новембра 2021. године у виртуелном формату.

Том приликом, декан ФМУ проф. мр Љиљана Несторовска поздравила је руководиоце и представнике Музичког конзерваторијума „Џеђанг“ за Хангџоуа, домаћине и организаторе, као и све делегате и учеснике Форума. Такође је подсетила на сарадњу Факултета музичке уметности и конзерваторијума „Џеђанг“ која датира од 2017. године, изразивши наду да ће се она наставити једнако плодна и разноврсна и у годинама које следе, те да ће се наредни Форум одржати уживо и у повољнијим условима, алудирајући на чињеницу да се услед пандемије коронавируса овогодишњи сусрет одржао онлајн.

Ванр. проф. др ум. Драгана В. Јовановић, руководилац Центра за међународну сарадњу, представила је активности Факултета музичке уметности у области међународне сарадње у претходне 2 године, те подсетила да је чак у контексту пандемије вируса КОВИД-19 интернационална делатност ФМУ остала веома активна и разноврсна. Она је говорила о међунорадној сарадњи у свим главним делатностима Факултета музичке уметности – у настави, кроз гостовања професора са иностраних музичких високошколских установа у оквиру Еразмус+ пројекта ДЕМУСИС као и програма мобилности, у музичком извођаштву, кроз реализацију заједничких наступа попут пројекта Галилеово путовање у сарадњи са Конзерваторијумом „Ђузепе Тартини“ из Трста (Италија) или џез наступа студената и професора Катедре за џез и популарну музику посредством ЛоЛа опреме за свирање на даљину у сарадњи са Краљевским конзерваторијумом у Хагу (Холандија) у оквиру пројекта ДЕМУСИС, те научних конференција које су одржане онлајн уз учешће великог броја реномираних научника и истраживача у области музике из иностранства, попут 24. Педагошког форума и 15. међународне конференције Катедре за музикологију.

Факултет музичке уметности члан је Форума музичких академија Кине и Централне Европе од оснивања 2017. године.

Преузмите програм Трећег форума декана и ректора музичких академија Кине и Централне и Источне Европе