Предавања

Јургис Палиаука, професор на Департману за музичку теорију Литванске академије за музику и позориште одржао је предавање у оквиру Еразмус + програма размене наставника и студената на тему: Нео-романтизам у Литванској музици с краја 20. века. Предавање је одржано 19. маја 2016.

Фредерик Кауфман, чувени композитор из САД оджао је предавање на ФМУ 7. јуна 2016.

Др Лина Навицкаите-Мартинели и др Рима Повилиониене са Литванске академије за музику и театар из Виљнуса (Литванија), биле су гости Факултета музичке уметности у уторак, 11. октобра 2016. године. Тог дана је др Рима Повилиониене одржала предавање под називом Musica Mathematica. Millenium Dialogues са почетком у 10 часова, док је др Лина Навицкаите-Мартинели предавање Modes of Perceiving and Analyzing the Art of Musical Performance изложила у 12 часова у Великој сали Факултета музичке уметности, Краља Милана 50.

Катедра за етномузикологију ФМУ У Београду и Collegium Hungaricum организовали су предавање и радионице на тему: "Истраживачки рад Беле Бартока у Банату" предавача Габора Ередич уз Ансамбл "Вујичић" у суботу 19. 11. 2016. и концерт "Од Темешмоноштора до Сент Андреје" јужнословенска народна музика из збирке Беле Бартока, Тихомира Вујичића и Ансаmбла "Вујичић". Наступили су Ансамбл "Вујичић", Анамарија Сабо, Лука Тури -виолина, Залан Ценки -фрула, студенти Академије "Франц Лист" у Будимпешти и Катедре за етномузикологију ФМУ у Београду. Концерт је одржан 20. 11. 2016.

др Џејсон Стоусл са Универзитета Нове Енглеске, Аустралија одржао је предавање „The Franciscan Use and Reception of Song in Early Relations between the Latin West and Mongol Empire” 22. новембра 2016.

22. новембра 2016. проф. Јакша Златар са Музичке академије у Загребу одржао је предавање „Пролегомена за методику наставе клавира“.